freicafe.hu
Kávé, az élénkítő élvezeti cikk


Kávékülönlegességek

Afrikai kávé

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • 2,5 dl hideg presszókávé
  • 4 tk csokoládélikőr
  • 8 tk sűrített tej
  • jégkocka

Elkészítés: A sűrített tejet, csokoládélikőrt és kávét egy shakerben alaposan összerázzuk, majd egy jégkockával töltött old fashioned pohárba töltjük.

Afrikai kávé

Bécsi kávé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
  • 4 evőkanál/60 ml tejjel felére hígított tejszín
  • 2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
  • 2/3 csésze/150 ml tejszín
  • 1 kiskanál/5 g cukor

 a díszítéshez:

  • fahéj
  • kakaó

Elkészítés: : Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoládéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.

Felszolgálás: Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.

Bécsi kávé

Café Bailey's

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 2,5 cl presszókávé
  • 4 cl Bailey's
  • 4 cl tejszín
  • 2 kk cukor

Elkészítés: Egy előmelegített pohárba öntjük a Bailey's-t, hozzáadjuk a kockacukrokat és a kávé felét, majd addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Ezután a kávé másik felét is hozzátöltjük, majd nagyon óvatosan - hogy ne keveredjenek össze - a tetejére öntjük a tejszínt is.

Café Bailey's

Café Flambé

Hozzávalók 4 csészéhez

  • 5 cl presszókávé
  • 8 cl Cognac
  • 8 db kockacukor
  • 1 narancs

Elkészítés: A Cognac-ot egy edényben felmelegítjük annyira, hogy még épp ne jöjjön forrásba. A kockacukrokat óvatosan összedörzsöljük a narancs héjával, hogy átvegye annak aromáit, majd minden csészébe kettőt-kettőt helyezünk belőle. A cukrokra rászűrjük a Cognac-ot, majd meggyújtjuk azt. Néhány másodperc múlva az égő Cognac-ra töltjük a kávét és azonnal szervírozzuk az italt.

Café flambé

Caffé Latte (Caffé au Lait)

Olaszország és Franciaország legnépszerűbb reggeli itala.

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 1 csésze erős presszókávé (6 gr kávéból)
  • 3 csésze forralt tej

Elkészítés: Öntsük a pohárba a kávét, adjuk hozzá a forró tejet, majd keverjük meg. Ismert a Caffé Latte vaníliás változata is. Ilyenkor a hideg tejet egy kevés vaníliával forraljuk fel és azt adjuk a kávéhoz.

Café latte

Frappé

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • 4,5 dl hideg presszókávé
  • 0,5 rúd vanília
  • 6 cl sűrített tej
  • darált jég
  • tejszínhab a szervírozáshoz

Elkészítés: A vanília rudat vágjuk hosszában ketté, kaparjuk ki a belsejét, majd ezt adjuk hozzá a kávéhoz. Az így kapott vaníliás kávét a darált jéggel és a sűrített tejjel együtt öntsük turmixgépbe majd alaposan turmixoljuk össze. A kész italt öntsük longdrinkes poharakba majd a tetejüket díszítsük tejszínhabbal.

Kávé frappé

 

Forrás: http://www.lamigi.hu/kavereceptek.html

<< Vissza
Ajánlott
Oldalak
koffein koffeinmentes kávé kávé kávébab kávéfőző kávészünet kávé története
SMTP.hu
DOMAIN NAGYKER - DOMAINEK KERESKEDELMÉVEL FOGLALKOZÓ KIKÖTŐ
Bérlet
Vásárlás
Hirdetnék